loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Gratis accu controle

Een goede auto accu zorgt ervoor dat je altijd zonder zorgen op weg kan. Als je de contactsleutel omdraait, levert de accu stroom aan de startmotor, zodat deze kan draaien en ervoor zorgt dat de motor aanslaat. Als de motor loopt komt ook de dynamo in werking welke ervoor zorgt dat de accu steeds bijgeladen wordt.

Content Image 2Waar een accu vroeger vaak alleen ervoor zorgde dat de auto startte en de verlichting het deed, zijn er tegenwoordig heel veel meer dingen die stroom vragen van de accu tijdens het rijden.
De radio waar u naar luistert, het navigatiesysteem wat u gebruikt en alle andere elektrische componenten en computers die in uw auto zitten, dit zijn er vaak nog veel meer dan u zelf weet.
Daarom is het erg belangrijk dat de juiste accu met de juiste capaciteit voor uw auto wordt gemonteerd.

Per auto kan de accu flink verschillen. Vrijwel alle auto’s met start/stop systeem zijn bijvoorbeeld uitgerust met een EFB- of AGM-accu. Bij nieuwere auto’s met veel elektronica kan de auto in de war raken of zijn geheugen verliezen als de accu leeg is geweest. Laat de accu van deze auto’s daarom altijd door een professionele monteur vervangen.

Wij hebben veel verschillende accu’s op voorraad en weten exact wat er in uw auto hoort. We bieden 2 jaar garantie op de gemonteerde accu, onafhankelijk van het gebruik van uw auto.Gemiddeld gaat de accu van een auto 3 tot 7 jaar mee, de exacte levensduur is afhankelijk van vele verschillende factoren. Wat van grote invloed is op de accu zijn veel korte ritten, bij korte ritten moet de accu steeds stroom leveren om te starten, maar krijgt hij tijdens het rijden niet genoeg kans en tijd om weer bij geladen te worden middels de dynamo. Een versleten accu komt vaak sneller aan het licht in de winter, omdat er in de kou meer wordt gevraagd van de accu tijdens het starten.
Velen van ons werken momenteel thuis en we kunnen allemaal wat minder weg. Juist als u veel korte ritjes rijdt of de auto veel stil staat heeft een accu veel te lijden.

Met onze moderne meetapparatuur meten wij de conditie van de accu en krijgt u van ons een uitdraai van de resultaten en een  eerlijk advies.
Bij het doormeten van de accu meten we 2 waardes, de startstroom in Ampères en de algemene accuspanning. Deze waardes laten zien wat de staat van uw accu is.
Heeft uw auto echt een nieuwe accu nodig? Dan kunnen wij hem gelijk vervangen en weet u zeker dat u deze winter niet stil komt te staan!

Kom gerust langs voor een gratis check, terwijl u wacht met een lekkere kop koffie kijken we de accu direct voor u na.

Morgen Internet - Zorgeloos website