loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Werkplaats > banden-service

Bandenservice

De juiste autobanden voor elk seizoen
Autobedrijf Janssen levert banden voor elk seizoen, in verschillende prijsklassen en kwaliteiten. Wanneer heeft u winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Of is een 4-seizoenenband voor uw auto en gebruik de juiste oplossing? Wij adviseren u graag, kom langs of neem contact met ons op.

Banden- of wielenwissel
Onze ervaren monteurs staan voor u klaar om uw banden te wisselen. Zowel de losse banden als de set compleet met velgen. De banden worden gemonteerd en gebalanceerd. Ook als u geen nieuwe autobanden bij ons koopt, kunt u voor de bandenwissel bij ons terecht.

Bandenopslag
Geen gesjouw met uw banden/wielen? Ze nemen onnodig veel ruimte in beslag in uw garage en het blijft keer op keer een gedoe om de banden mee te brengen. In dat geval kunt u uw banden ook opslaan bij Autobedrijf Janssen. We zorgen ervoor dat de banden veilig opgeslagen worden en uw banden zijn dan tevens ook verzekerd.

Balanceren
De balans van de wielen is erg belangrijk voor het rijcomfort. Wanneer de wielen uit balans zijn kunt u trillingen ervaren tijdens het rijden. We beschikken over de nieuwste apparatuur, de Hunter RoadForce Elite balanceermachine, waarmee we de lichtste trillingen al uit de banden kunnen halen. Hierbij wordt gebruikt van de SmartWeight balanceermethode, middels deze methode worden niet alleen de "op en neer" bewegingen gemeten maar wordt dynamisch gebalanceerd waardoor ook de zijwaartse beweging wordt gemeten. Ervaart u een trilling? Kom zeker eens langs, we vertellen u graag meer over deze innovatieve balanceermethode.

Uitlijnen
Wanneer u merkt dat uw auto onstabiel rijgedrag vertoont, uw banden schuin zijn afgesleten, of uw autostuur naar links of rechts stuurt tijdens het rijden, is het belangrijk dat uw auto uitgelijnd wordt. Het heeft niet alleen veel invloed op het rij-comfort maar is bovendien ook nog eens gevaarlijk. Autobedrijf Janssen beschikt over de meest geavanceerde Hunter uitlijn apparatuur waarmee wij uw auto op de juiste manier kunnen afstellen. Na het uitlijnen van uw auto kunt u weer veilig de weg op! U zult merken dat het rij-comfort verbeterd en de auto beter op de weg ligt. Daarnaast zullen ook uw banden minder slijten en verlaagd u het brandstofverbruik.

Bandensoorten:

Zomerbanden
Het is bij warmer weer (hoger dan 7 graden) het veiligst om op zomerbanden te rijden. Bij warmte, ‘normale’ Nederlandse temperaturen en ook bij regen tijdens deze temperaturen rijdt u het beste op zomerbanden. We adviseren u om in de maanden april t/m september op zomerbanden te rijden.

Winterbanden
Winterbanden hebben een ander profiel (hier zitten lamellen in) en het rubber van de banden is zachter. Hierdoor is bij temperaturen onder de 7 graden de wegligging beter, de remweg korter, maar ook zijn deze banden beter slijtvast bij lagere temperaturen. Winterbanden zijn overigens ook verplicht wanneer u bijvoorbeeld in Duitsland of Oostenrijk de weg op wilt in de winter.

4-seizoenenbanden
De 4-seizoenenband is een prima alternatief voor het wisselen van de zomer- en winterbanden, deze banden zijn geschikt bij zowel warmer als kouder weer, echter gaat de slijtage bij deze banden sneller. Let wel op dat niet alle 4-seizoenenbanden geschikt zijn om op wintersport te gaan. Er zijn een aantal modellen welke het ‘sneeuwvlokje’ op de band hebben staan en dus zijn toegestaan in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk, waar winterbanden verplicht zijn.

Runflat banden
Runflat banden hebben een extra sterke zijkant, hierdoor kunt u tot wel 80km doorrijden als u een lekke band rijdt.

Extra load-banden
Caravans, campers of bijvoorbeeld aanhangwagens zijn vaak vrij zwaar. Extra load-banden hebben een hoger draagvermogen waarmee u toch veilig op pad of op vakantie kunt!


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de juiste banden voor uw auto, of het maken van een afspraak voor de bandenwissel.

article_images_0_15844355521335424064
Article Image 1
Article Image 2


Werkplaatsafspraak plannen?

Andere werkplaatsservices van ons

Autobedrijf Janssen heeft een geavanceerde werkplaats welke beschikt over de nieuwste technieken. Onze monteurs kunnen o.a. alle overige werkzaamheden voor u uitvoeren.

Morgen Internet - Zorgeloos website