loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Bandenwisselweken! Winterbanden of misschien toch all-season banden?

Het is november, de winter staat voor de deur en het is dus weer tijd om de zomerbanden te wisselen naar de winterbanden.

Content Image 2
Het is november, de winter staat voor de deur en het is dus weer tijd om de zomerbanden te wisselen naar de winterbanden. Maar wat is nu precies het verschil tussen zomer en winterbanden? Het grote verschil is het profiel en het rubber van de banden.
Winterbanden hebben een soort van ‘lamellen’ profiel en daarnaast is het rubber van de banden zachter dan die van de zomerbanden.
Hieronder ziet u een verschil in de bandenprofielen tussen zomer- en winterbanden:Wanneer zomerbanden?

Bij warmer weer (boven de 7 graden) zijn zomerbanden de veiligste optie. Ook als het bij hogere temperaturen regent zijn zomerbanden nog steeds de beste optie. Ons advies is om ongeveer van april t/m september/oktober op zomerbanden te rijden.

Wanneer winterbanden?
Wanneer de temperatuur onder de 7 graden uitkomt is de winterband de veiligste optie. Door het profiel en zachter rubber is de wegligging beter en de remweg korter, ook bij regen of sneeuw. Winterbanden zijn overigens ook verplicht wanneer u bijvoorbeeld naar Duitsland of Oostenrijk gaat in de winter.
 
En de 4-seizoenenband dan?
De laatste jaren is de 4-serizoenenband flink in opkomst, de kwaliteit van deze banden is beter geworden en het is een prima alternatief tijdens de vaak relatief zachte winters in Nederland. Deze band wordt vanuit de Engelse taal ook wel de all-season band genoemd. Het voordeel van deze banden is dat u niet meer 2 keer per jaar hoeft te wisselen tussen zomer- en winterbanden maar het hele jaar op dezelfde wielen kunt rijden. Bij deze banden is natuurlijk wel een compromis gekozen tussen winter en zomer, dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de slijtage bij deze banden ietsje sneller gaat. Tegenwoordig zijn veel all-season banden voorzien van het ‘sneeuwvlokje’ aan de zijkant op de band, deze zijn dan toegestaan als winterband in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk, waar winterbanden verplicht zijn.

Wat is dan nu het beste?
Dat hangt af van wat u zelf belangrijk vind, de kilometers die u maakt en de omgeving waar u rijd. Als u niet al teveel kilometers maakt en met name in Nederland blijft, adviseren wij vaak een goede 4-seizoenenband. Gaat u wat vaker naar het buitenland? Of maakt u veel kilometers? Dan kan een zomer- en winterset nog steeds interessant zijn. Veel mensen kiezen bij zomer- en winterbanden voor 2 complete sets inclusief velg. Het voordeel is dat dit makkelijk en snel wisselen is maar ook dat uw mooie velgen op de zomerset in goede conditie blijven, lichtmetalen velgen hebben natuurlijk best wel wat te doorstaan in de winter met al die pekel op de wegen.

Wij kunnen u volledig ontzorgen, we leveren veel banden in verschillende prijsklassen en kwaliteiten uit voorraad. Daarnaast beschikken wij over een bandenopslag waar we uw banden netjes, droog en verzekerd kunnen opslaan. We vertellen u graag nog veel meer over de verschillende soorten banden en de diverse merken en kwaliteiten. Wilt u meer weten? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op.
Morgen Internet - Zorgeloos website