Autobedrijf Janssen B.V. officieel Erkend Duurzaam

Autobedrijf Janssen B.V. is sinds 2 oktober 2017 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Autobedrijf Janssen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Autobedrijf Janssen een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Duurzaam ondernemen is zoeken naar het evenwicht tussen winst, een beter milieu, tevreden klanten, een fijne werkomgeving met gezonde werknemers en het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Een voorbeeld hiervan is  dat wij alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

 

De wereld veranderd. De wereldbevolking groeit naar 7 miljard mensen en blijft groeien. De druk op grondstoffen, voedsel, drinkwater en energie neemt toe. Hierdoor verandert de maatschappij en daardoor ook de markt. Ondernemen zonder aandacht voor maatschappij en milieu is straks geen optie meer, omdat de maatschappij verwacht dat bedrijven betrokkenheid tonen. Nu is dus hét moment om verantwoordelijkheid te nemen. Bijvoorbeeld in de omgang met energie, werknemers, klanten, afval en buurtbewoners.

 

Als werkgever heeft Autobedrijf Janssen zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en een positieve (werk-)sfeer. Daarnaast is er aandacht voor opleiding en ontwikkeling om de medewerkers én Autobedrijf Janssen toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Autobedrijf Janssen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale activiteiten en verenigingen.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Autobedrijf Janssen staan dan ook vooral schone en zuinige occasions. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

 

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig. “We hebben een actieplan voor duurzaam ondernemen opgesteld, dit plan gaat ons helpen om ook in de toekomst te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en hierbij het certificaat Erkend Duurzaam te behouden.”

Autobedrijf J. Janssen B.V.  het alternatief voor de merkdealer